Leisure & Events Management

Studenten Leisure & Events Management helpen steden mooier te maken en mensen gelukkiger. Want op de Willem de Kooning Academie middenin Rotterdam, leer je door het creëren van belevenissen’ meerdere uitdagingen in één keer te tackelen. Steden bloeien op met mobiele skateparken, kunstwerken in de openbare ruimte en inclusieve nachtclubs. In wijken waar buren elkaar haast niet meer kennen, organiseer je een buurtontbijt. Of je bedenkt een actie waardoor mensen met elkaar in gesprek gaan over taboes, zoals straatintimidatie. Op jouw manier draag je bij aan een samenleving waar écht iedereen meedoet. En dat doe je samen met andere creatieve makers die je in de wandelgangen van de academie ontmoet. Klaar voor een vrijetijdsstudie in de stad van doen?

Onze vrije tijd wordt jouw studie

Inderdaad, we hebben ‘t allemaal razend druk maar wat betekent dat voor het leven van mensen? Wat is de impact van COVID-19 op onze vrije tijd en waarom blijven illegale raves populair? Welke nieuwe uitdagingen ontstaan er als we meer of minder gaan werken? Onderwerpen die je samen met docenten onderzoekt, waardoor je als leisure-student invloed krijgt op de ontwikkeling van vrije tijd. En dat is een wereld die nooit verveelt.

Studeren begint met plezier en eindigt met impact maken
Vanaf het begin van de opleiding werk je samen met medestudenten aan verschillende projecten. Je begint met een onderwerp dat je fascineert en werkt vervolgens aan het ontwikkelen van een belevenis: van een Spoken Word-avond tot een interactief kunstwerk en van een podcast tot een bijzondere campagne. Ook leer je over psychologie, filosofie, sociologie en marketing waardoor je menselijk gedrag steeds beter gaat begrijpen. Dat komt goed van pas wanneer je de straat op gaat, experimenteert, je ideeën test, ze aanscherpt en je belevenis uiteindelijk ook écht uitvoert. Daarbij krijg je de vrijheid om je eigen ding te doen of juist uit te zoeken waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Na elk project kijken we wat er goed ging en beter kan. Zo word je steeds meer een professionele en hardwerkende ‘Design Thinker’.

Inspirerende studenten en docenten
Jouw toekomstige medestudenten zijn open-minded, en kennen een goede mix creatieve en zakelijke talenten, houden van een feestje en willen bijdragen aan grote en kleine veranderingen in de stad. Ze stappen maar al te graag het buurthuis in om mensen daar ‘t hemd van het lijf te vragen. En de docenten? Die denken graag met je mee en gebruiken daarvoor hun ervaring in de wereld van events en een berg aan theoretische kennis.

Afstuderen en aan het werk
Afstuderen doe je op een plek waar je laat zien dat het anders kan. Ga je een nieuw publiek trekken voor de Theater Rotterdam of help je de gemeente om jongeren te bereiken? Misschien ontwikkel je wel een project voor demente bejaarden of werk je mee aan de programmering van Annabel. Eenmaal afgestudeerd, ga je aan de slag als freelance producent, event manager, beleidsadviseur of zelfstandig ondernemer in een veld waar jouw eigen interesses liggen en waar jouw ideeën hard nodig zijn.

Dat is pas van je hobby je werk maken.

Lees meer over de Studiekeuzecheck.
Bekijk
hier de toelatingsvoorwaarden.

Let op: als je je wilt aanmelden voor onze opleiding Leisure & Events Management , dan kan dat voor 31 juli via Studielink.

 

Open Dag

Op zaterdag 11 februari 2023 hosten wij een fysieke Open dag op de Willem de Kooning Academie. Wil jij weten meer weten hoe wij de toekomst van Leisure gaan veranderen? En wil jij onze studenten en docenten ontmoeten?

Open Dag  zaterdag 11 februari 2023 van 10.00 -15.00 uur. Aanmelden kan hier.

Bekijk hier alvast de Leisure and Events Management brochure.

Open Avond

Op donderdag 20 april 2023 en donderdag 1 juni hosten wij van 16.00 tot 20.00 een fysieke Open avond op de Willem de Kooning Academie.

Wil jij weten meer weten hoe wij de toekomst van Leisure gaan veranderen? En wil jij onze studenten en docenten ontmoeten? Kom dan naar de Open Avond van LEM.

Meld je hier aan voor het Prioefstuderen bij Leisure & Events Management.

 

Proefstuderen

Wil je ervaren hoe studeren aan de opleiding Leisure & Events Management er in de praktijk uitziet?
Kom dan proefstuderen op donderdag 16 maart 2023 van 10.00 - 13.00 uur

Tijdens deze dag krijg je een goede indruk van de opleiding, werk je samen met ons aan maatschappelijke vraagstukken en proef de sfeer van de Academie.

Wil je je inschrijven na de proefstudiedag? Leuk! Een study check interview vindt normaal gesproken plaats in een later stadium van het aanmeldingsproces. Dit gesprek is er om ervoor te zorgen dat er een optimale match is tussen jou en de opleiding. Omdat je er toch bent, sluiten we deze dag af met zo'n gesprek als je interesse hebt.

Meld je hier aan voor het Proefstuderen bij Leisure & Events Management.

 

Instagram

Leisure and Events Management heeft haar eigen Instagram account @wdka_leisure. Volg hier het leven van onze huidige studenten en kom meer over de studie en haar studenten te weten.

Kijk daar ook naar de laatste Teacher student Talk, een uitgebreid gesprek tussen onze docent Melany Evora en derdejaars student Anouk over de opleiding!

 

 

 

Header image: Danielle van der Veeken

Kennis en vaardigheden

 • Belevenis ontwerp
 • Programma ontwikkeling
 • Waardepropositie ontwerp
 • Cultureel ondernemerschap
 • Projectmanagement
 • Waardecreatie
 • Innovator met Leisure
 • Conceptontwikkeling
 • Communicatie en branding
 • en meer...

Beroepen

 • Programmamaker
 • Producent
 • Cultureel ondernemer
 • Conceptontwikkelaar
 • Projectmedewerker
 • Event manager
 • ...en meer

Want to study at Willem de Kooning Academy?

Apply now

Experience 4 years at WdKA

Explore
Where I'm @

SOOF: Events & Communication

Sofie den Dulk
Meet the alumni
This is

Joël Paalvast

Joël Paalvast
Read the story
Leisure & Events Management

FORM Rotterdam

FORM Rotterdam
Show work