Leisure & Events Management

Studenten Leisure & Events Management helpen steden mooier te maken en mensen gelukkiger. Op de Willem de Kooning Academie middenin Rotterdam, leer je door het creëren van belevenissen, meerdere uitdagingen in één keer te tackelen. Projectvoorbeelden van onze studenten uit het afgelopen jaar:

 • In wijken waar buren elkaar nauwelijks nog kennen, organiseer jij een buurtontbijt.
 • Samen met studenten van Fashion Design organiseer je een modeshow op een locatie die beter in de spotlights moet komen te staan.
 • Je creëert pins op een 3D-printer die je gebruikt als ijsbreker op straat, zodat mensen met elkaar praten over taboes, zoals straatintimidatie.
 • Je host een multidisciplinaire clubavond waarvoor je ook de kunst hebt gecureerd.
 • In samenwerking met een projectpartner en muurkunstenaar maak je de buitenruimte van een transitie gebied aantrekkelijker.

Op jouw manier draag je bij aan een samenleving waar er een aanbod is voor écht iedereen. En dat doe je samen met andere creatieve makers die je in de wandelgangen van de academie ontmoet. Klaar voor een vrijetijdsstudie in de stad van doen?

Vrije tijd wordt jouw studie

Vrije tijd gaat al lang niet meer over de tijd die je vrij bent (bijvoorbeeld van school of werk), maar ook over een kijk op het leven. Het gaat over vrije tijd inzetten voor zelfontplooiing, ontwikkelen van identiteit, ontspanning, mensen blij maken of je inzetten voor maatschappelijke veranderingen. Ook zegt vrije tijd iets over hoe we onze economie inrichten, hoe we kunst en cultuur waarderen en de manier waarop we samenleven. Allemaal onderwerpen die je samen met docenten onderzoekt waardoor je invloed uitoefent op de ontwikkeling van vrije tijd. En dat is een wereld die nooit verveelt.

Studeren begint met jouw interesse en eindigt met impact maken

Vanaf het begin van de opleiding werk je samen met medestudenten aan verschillende projecten. Je begint met een onderwerp dat je fascineert en werkt vervolgens aan het ontwikkelen van een belevenis: van een Spoken Word avond tot een interactief kunstwerk en van een podcast tot een activerende campagne.

De opleiding Leisure & Events Management is multidisciplinair. Individueel leer je bijvoorbeeld over psychologie, filosofie, sociologie, geografie en marketing, waardoor je menselijk gedrag steeds beter zult begrijpen. Dat komt goed van pas wanneer je tijdens je project de straat opgaat, experimenteert, je ideeën test, ze aanscherpt en je belevenis uiteindelijk ook écht uitvoert. Daarbij krijg je de vrijheid om uit te zoeken waar jouw hart sneller van gaat kloppen. We gebruiken elk project om te zien wat goed ging en wat verbeterd kan worden. Zo word je steeds meer een professionele en mensgerichte onderzoeker en producent.

Inspirerende studenten en docenten

Jouw toekomstige medestudenten zijn open-minded, hebben een goede mix van creatieve en zakelijke talenten, houden van een feestje en willen bijdragen aan grote en kleine veranderingen in de stad. Ze stappen maar al te graag het buurthuis in om mensen daar ‘t hemd van het lijf te vragen. En de docenten? Die denken graag met je mee en gebruiken daarvoor hun ervaring en een berg aan theoretische kennis.

Afstuderen en aan het werk

Afstuderen doe je op een plek waar je laat zien dat het anders kan.Ga je een nieuw publiek trekken voor Theater Rotterdam of help je de gemeente om jongeren te bereiken? Misschien ontwikkel je wel een project voor dementerende ouderen of werk je mee aan de programmering van Poppodium Annabel. Eenmaal afgestudeerd, ga je aan de slag als producent, event manager, stadsprogrammeur, beleidsadviseur of zelfstandig ondernemer in een veld waar jouw eigen interesses liggen en waar jouw ideeën hard nodig zijn.

Bekijk hier de Leisure and Events Management brochure voor meer informatie.

 

Toelating (Studiekeuzecheck)

Lees hier meer over de toelating (Studiekeuzecheck) en toelatingsvoorwaarden.

 

Proefstudeerdag

Wil je ervaren hoe studeren aan de opleiding Leisure & Events Management er in de praktijk uitziet?

Tijdens de proefstudeerdag krijg je een goede indruk van de opleiding, werk je samen met ons aan maatschappelijke vraagstukken en proef je de sfeer van de Academie.

Wil je je direct inschrijven na de proefstudiedag? Leuk! Een study check interview vindt normaal gesproken plaats in een later stadium van het aanmeldingsproces. Dit gesprek is er om ervoor te zorgen dat er een optimale match is tussen jou en de opleiding. Omdat je er toch bent, sluiten we deze dag af met zo'n gesprek als je interesse hebt.

Data
Donderdag 18 april 2024 van 9.30 - 11.30 uur. (Aanmelden kan hier).

Disclaimer: Mocht de proefstudeersessie vol zitten, mail ons via wdka.leisure@hr.nl om op de wachtlijst geplaatst worden

Instagram

Leisure and Events Management heeft haar eigen Instagram account @wdka_leisure. Volg hier het leven van onze huidige studenten en kom meer over de studie en haar studenten te weten.

Kijk daar ook naar de laatste Teacher student Talk, een uitgebreid gesprek tussen onze docent Melany Evora en derdejaars student Anouk over de opleiding!

 

 

 

Header image: Danielle van der Veeken

Kennis en vaardigheden

 • Belevenis ontwerp
 • Programma ontwikkeling
 • Waardepropositie ontwerp
 • Cultureel ondernemerschap
 • Projectmanagement
 • Waardecreatie
 • Innovator met Leisure
 • Conceptontwikkeling
 • Communicatie en branding
 • en meer...

Beroepen

 • Programmamaker
 • Producent
 • Cultureel ondernemer
 • Conceptontwikkelaar
 • Projectmedewerker
 • Event manager
 • ...en meer

Want to study at Willem de Kooning Academy?

Apply now

Experience 4 years at WdKA

Explore
Student Work

Graduation Series: Carmina Lacruz

Read the story
Meet the tutor

Meet the Tutor: Ofra Beenen

Read the story
Student Work

Student Work: Ruben Griffioen

Read the story