News

Job opportunity - Dean Willem de Kooning Academy

Wed 24 May

At the moment we are looking for:

Dean Willem de Kooning Academy (1,0 fte)

Application deadline: June 11, 2023
Apply here.

 

Voor de internationaal toonaangevende kunstacademie van Hogeschool Rotterdam zijn wij op zoek naar een directeur die kan verbinden met kunstvakonderwijs, kunstzinnige studenten en docenten.

Directeur Willem de Kooning Academie (1,0 fte)

Wat ga je doen?

Als directeur ben je integraal eindverantwoordelijk voor de kunstacademie en voor alle bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure, education en de hieraan ondersteunende afdelingen in het hart van designstad Rotterdam. Vanuit ieders rol en verantwoordelijkheid zorg je samen met het managementteam en in goede afstemming met de medezeggenschap en het Office for Inclusivity voor een solide bedrijfsvoering en processen, een hoge kwaliteit van onderwijs en toon je inclusief leiderschap. Je creëert gunstige omstandigheden voor medewerkers om hun werk goed te kunnen doen.

Als verbinder maak je het bijzondere -internationale en multidisciplinaire- karakter van de academie zichtbaar en bouw je verder op het goede aanzien van het instituut  binnen en buiten Rotterdam. Je activeert jouw netwerk in de kunsten, bevordert integrale samenwerking, o.a. in het landelijk bestuurlijk overleg KUO, en verliest hierbij het doel niet uit het oog: zorgen voor die creatieve denkers en makers die een impactvolle bijdrage kunnen hebben op de maatschappij. Je staat voor verbondenheid, transparantie, heldere communicatie en aandacht voor het welzijn van studenten, docenten en medewerkers.

Als directeur zorg je daarnaast voor de (organisatorische) veranderingen die nodig zijn, het realiseren van de financiële taakstelling, de doorontwikkeling van de masterstudies, het verder onderzoeken, samen met de WdKA community, van de beoogde fusie met Codarts en samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam en het mogelijk realiseren van een Cultuur Campus op Zuid samen met de gemeente. Je bent een volwaardig gesprekspartner en representeert de belangen van de academie op alle niveaus en in diverse gremia, zowel nationaal als internationaal.

In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan het College van Bestuur. Je maakt deel uit van het team van directeuren van de elf onderwijsinstellingen en onderzoekscentra van Hogeschool Rotterdam.

Wie ben je en wat breng je mee?

Als directeur Willem de Kooning Academie heb je een academisch werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring als leidinggevende op een eindverantwoordelijke niveau bij een organisatie van vergelijkbare omvang en complexiteit. Vanzelfsprekend heb je grote affiniteit met de wereld van de kunsten, bij voorkeur ervaring in een kunstpraktijk, en heb je hart voor hoger beroepsonderwijs. Vanwege het internationale karakter van instituut en werkveld, kun je je in het Engels net zo makkelijk bewegen als in het Nederlands.

Jij begrijpt dat kunstonderwijs vraagt om ruimte voor creativiteit en autonomie, maar tegelijkertijd om een stevige basis en duidelijke kaders. Dat betekent dat je als persoon betrokken en toegankelijk bent, en net zo makkelijk stuurt op resultaten binnen gemaakte afspraken en kaders. Je bent een directeur voor iedereen: inclusie is voor jou geen managementtaal, maar een manier van doen.

Organisatie

De Willem de Kooning academie is een - internationaal - toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure en art education. De academie staat voor grensverleggend kunstonderwijs, waarbij verbanden met maatschappelijke partners én onderwijspartners (RASL) invulling geven aan een academie die haar eigen grenzen voortdurend ter discussie stelt. Naast kunstonderwijs biedt de academie ook economisch onderwijs gericht op ondernemerschap in de creatieve industrie. De missie en visie van de WdKA zijn gericht op het ontwikkelen van nieuwe opvattingen over relevantie van de kunstenaar, educator, producer of ontwerper en op het helpen van onze studenten om de artistieke professionals te worden die met een kritische visie, energie en zorg zullen reageren op de wereld van morgen. Ons onderwijs onderscheid zich door de drie pilaren, majors, stations en practices die interdisciplinaire samenwerking stimuleert en onze studenten de unieke kans biedt zich zowel te bekwamen in hun ambacht als in de context waarin ze komen te werken. Onderzoek is daarnaast een belangrijke pijler. De WdKA is een grote academie die toch klein aanvoelt in de wijze waarop docententeams en studenten met elkaar samenwerken. EDI, geborgenheid, nieuwsgierigheid  en ambitie zijn waarden die ongeacht de grootte en daarmee gepaard gaande complexiteit van organisatie en systemen gekoesterd worden. Met ongeveer 450 collega’s leiden wij ruim 2500 studenten op.

Bij Hogeschool Rotterdam studeren bijna 40.000 studenten en zijn meer dan 4000 medewerkers werkzaam. Hogeschool Rotterdam biedt een groot aantal opleidingen aan in de interessegebieden Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs (lerarenopleidingen) en Techniek. Het onderwijs wordt ondersteund door vier centrale diensten. De verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek krijgt vorm in de samenwerking met Centres of Expertise en kenniscentra. Daarnaast heeft de hogeschool samenwerkingsverbanden met het Albeda College (Rotterdam Academy) en de STC-Group (RMI). Meer informatie over de organisatie en instituten binnen de HR is te vinden op: Organisatie - Hogeschool Rotterdam.

Arbeidsvoorwaarden

De Hogeschool Rotterdam biedt een tijdelijke arbeidsovereenkomst met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft een fulltime functie voor 40 uur per week. Daarnaast wordt een pakket van uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao geboden. De belangrijkste primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn:

  • Afhankelijk van ervaring een salaris tot maximaal euro 8.725,79 bruto fulltime per maand (schaal 16 cao-hbo).
  • 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
  • Een ruime verlofregeling.
  • Uitstekende ontwikkelings-en scholingsmogelijkheden.
  • Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden.

Procedure

Bij de werving en selectie laat Hogeschool Rotterdam zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk zondag 11 juni tegemoet.

Planning

Gesprekken bij Aardoom & de Jong week 23 en week 24

  • Eerste gesprek bij opdrachtgever op 21 juni en 22 juni
  • Tweede gesprek bij opdrachtgever op 27 juni
  • Assessment op 30 juni
  • Arbeidsvoorwaardengesprek 5 juli of 6 juli

Contactpersonen

Sanjai Bissumbhar, Tel: (06) 5026 5413, E-mail: Sanjai@aardoomendejong.nl.

Sollicteren via deze link