News

In Memoriam: Q.S Serafijn

Mon 10 Jun

Ons bereikte het droevige bericht van het voortijdig overlijden op 64 jarige leeftijd van de beeldend kunstenaar Q.S. Serafijn (1).

Q.S. was van 1993 tot 1999 docent aan de 2e fase opleiding van de Willem de Kooning Academie (de voorloper van het Piet Zwart Instituut).

Q.S. Serafijn (een pseudoniem) was een veelzijdig kunstenaar en maakte zijn entree bij onze academie door het verkrijgen van een kunstopdracht van de toenmalige academiedirecteur Anton van Gemert in 1991. De kunstopdracht was een gezamenlijk project voor kunstenaars Willem van Weelden, Maarten de Reus, Jan van Grunsven, Bregtje van der Haak, Jouke Kleerebezem, Arno van der Mark, Paul Perry en Q.S. Serafijn (2). Bij de voorbereiding van de kunstopdracht maakte Q.S. aantekeningen op een servetje dat met de broodjes was meegekomen. Dit mondde uit in een minutieuze beschrijving van de directeurskamer, en resulteerde uiteindelijk in een bijzondere publicatie (3).

Geschreven door Wilma Knol

  1. Q.S. Serafijn [Website] http://qsserafijn.nl/
  2. (...) Willem van Weelden, Q.S. Serafijn, Maarten de Reus, Paul Perry, Arno van Der Mark, Jouke Kleerebezem, Bregtje van Der Haak, Jan van Grunsven, Anton van Gemert. ABK, 1992.
  3. Serafijn, Q.S. Academie (Detail), Q.S. Serafijn & Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam, 1992