News

Job opportunity Courseleader Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Fri 26 Apr

Op dit moment zoeken wij:

Courseleader bacheloropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (0,6 fte)


Sluitingsdatum: 19 mei 2024. Solliciteer hier.

De bacheloropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) maakt onderdeel uit van de Willem de Kooning Academie en de Hogeschool Rotterdam en kent zowel een voltijd- als een deeltijdvariant. Wij leiden studenten op als volwaardig docent beeldende kunst en vormgeving. Onze alumni zijn werkzaam in het hele veld, binnen- en buitenschools, in loondienst of als zelfstandige. Het programma stimuleert studenten om op het snijvlak van hun artistieke en pedagogische ontwikkeling nieuwe vormen van leren, uitdrukken en verbinden te onderzoeken.

De stad Rotterdam speelt een belangrijke rol, onder andere door lokale partnerschappen. De diverse, grootstedelijke context zet vragen rond toegankelijkheid van en diversiteit binnen het onderwijs en kunsteducatie op scherp. Vanuit onze visie op en kennis over educatie levert onze opleiding een belangrijke bijdrage aan de sociaal-maatschappelijke visie en ambities van de WdKA, zoals de realisatie van de University of Arts Rotterdam samen Codarts en de Erasmus Universiteit en samen met de gemeente de ontwikkeling van Cultuur en Campus op Zuid.

Als courseleader van de bachelor DBKV ben je een gedreven katalysator in het veld van formele en informele educatieve en culturele producties en ontwikkelingen.

Wat ga je doen?

 • Je geeft inspirerend en ontwikkelgericht leiding aan een team van 16 docenten (ruim 6 FTE).
 • Je zorgt voor een veilige werk- en leeromgeving.
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van het onderwijs binnen de begrotingskaders.
 • Samen met het team ontwikkel je het onderwijsprogramma van de opleiding verder en leveren jullie vanuit de expertise op het gebied van onderwijs en kunsteducatie een bijdrage aan de onderwijsvisie en herontwerp van het curriculum van de gehele WdKA.
 • Je draagt bij aan de toegankelijkheid van kunsteducatie van lager onderwijs tot masterniveau en aan het versterken van de verbinding met de stad.
 • Je vertegenwoordigt de opleiding intern bij opleiding-overstijgende zaken, zoals de ontwikkeling van interdisciplinair onderwijs voor alle studenten van de academie en extern bij het landelijke Kunstvakdocentenoverleg (KVDO) en daaraan gelieerde werkgroepen.
 • Naast je coördinerende en leidinggevende taken is er ruimte voor het geven van lessen of begeleiden van studenten.

Ben jij wie we zoeken?

Ben jij gepassioneerd over kunsteducatie, ben je pragmatisch, behoud je overzicht in een dynamische omgeving en ben je een verbinder? Dan zoeken we jou! Zeker als je ook beschikt over:

 • Ervaring met leidinggeven of ervaring die het mogelijk maakt om de stap naar een leidinggevende positie te maken.
 • Ervaring met (kunst-)educatie, als docent, of in een andere rol waarin je gevoel voor de praktijk hebt ontwikkeld.
 • Kennis over ontwikkelingen binnen de kunsteducatie, en een brede interesse in actuele kunst, vormgeving en cultuur.
 • Inzicht in het belang van interdisciplinair, vakoverstijgend werken in de beroepspraktijk en de wil om bij te dragen aan een vertaling hiervan in ons onderwijs.
 • Kennis van het Rotterdamse werkveld en de bereidheid om het lokale netwerk te onderhouden en uit te bouwen.
 • Een masteropleiding, bij voorkeur binnen een voor de opleiding relevant domein.
 • Bij voorkeur in bezit van een BKE-certificering.
 • Ervaring in het (kunst)onderwijs en je bent bekend met institutionele kaders van hoger onderwijs.
 •  Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, voldoende om in de context van de internationale academiegemeenschap de opleiding te kunnen vertegenwoordigen.

Wat bieden we jou?

Een creatieve en dynamische werkplek, waarin je samenwerkt met een gedreven en multidisciplinair team en met betrokken en nieuwsgierige studenten.

Hogeschool Rotterdam biedt een tijdelijk dienstverband (D4 cao hbo) tot 1 augustus 2025, met zicht op een vast dienstverband. Startdatum is zo snel als mogelijk. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal € 4.901,51 en maximaal € 6.698,86 bruto per maand (schaal 12 cao hbo) bij een volledig dienstverband, exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten goede scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioensregeling. Daarnaast bieden we een goede werk/privé balans door meer dan 50 vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband.

Wil je solliciteren?

Stuur je motivatie en CV via onze website. Na een eerste briefselectie vinden de 1e ronde gesprekken plaats in de laatste weken van mei en de 2e ronde gesprekken en het aanstellingsgesprek begin juni.

Meer informatie over de inhoud van de vacature kan gevraagd worden aan Sjoerd Westbroek, docent DBKV, via s.westbroek@hr.nl. Informatie over de procedure kan gevraagd worden aan Elize Nagtegaal, HRM Business Partner, via a.e.nagtegaal@hr.nl of 06-28576163. 

We streven naar diversiteit en het werven van collega’s uit groepen die thans ondervertegenwoordigd zijn in ons onderwijs. We geven bij gelijke geschiktheid de voorkeur aan een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.  

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is een voorwaarde om in dienst te kunnen treden evenals een geldige EU-werkvergunning wanneer men van buiten de EU komt. Daarnaast is het natrekken van een referentie bij een huidige of vorige werkgever onderdeel van de procedure.

Sluitingsdatum: 19 mei 2024 
Solliciteer hier.