TOELATING DEEL A | PORTFOLIO

PORTFOLIO

Presenteer een selectie van 10 tot maximaal 25 zelfgemaakte visuele werken, met daaraan toegevoegd, waar mogelijk, het creatieve proces  

Je mag zelf bepalen wat kwalificeert als 1 werk. Dit kan 1 schilderij zijn, of een collectie van 20 schilderijen. Het kan 1 object zijn, of een serie objecten + onderzoek en proces.  

Je portfolio kan bestaan uit ontwerpen, objecten, foto’s, films, games, animaties, mode (accessoires), meubels, modellen, tekeningen, schetsboeken, posters, campagnes, schilderijen, documentatie van installaties en uitvoerende kunst, samenwerkingen, artefacten, sculpturen en alle andere dingen die je hebt gemaakt, ontworpen of bedacht.  

Je hoeft geen gelikte, professionele portfolio aan te leveren. Dat verwachten we niet van de kandidaten en vinden we ook niet interessant. We zijn nieuwsgierig naar wie je bent, wat je interesseert en inspireert, hoe je naar de wereld kijkt, wat voor ideeën je hebt en hoe je die (visueel) communiceert. Om die reden vragen we je om jouw inspiratie, experimenten, schetsen, notities en andere documentatie van jouw creatieve proces toe te voegen. Als je dit niet hebt om toe te voegen aan je portfolio, gebruik dan de opdrachten om je proces te documenteren en te delen met ons. 

PROCES 

Met proces bedoelen we de reis die je aflegt naar je eindresultaat. Wie of wat inspireert je? Hoe beïnvloed dat je werk? Doe je onderzoek naar een bepaald onderwerp? Experimenteer je met techniek of materiaal? Heb je 

meer dan één idee en probeer je veel dingen uit voordat je bij je eindresultaat komt? Denk je na over wat je werk moet communiceren? Dat zijn allemaal voorbeelden van het creatieve proces.  Documenteer dit goed en neem ons mee in dit traject. 

WDKA YOUTUBE CHANNEL 

Hieronder vind je een overzicht van interessante video's gemaakt voor en door studenten.

Wat is een dummy/schetsboek?

Portfolio Tips & Tricks

Wat is een Creatieve Proces verteld door WdKA studenten.

 

MAJOR/ AFDELING 

We moedigen een multidisciplinaire aanpak en een brede interesse in media en technieken aan, maar houd er rekening mee dat we wel je interesse en kwaliteiten voor een vakgebied willen zien. (Bijvoorbeeld bewegend beeld en geluid voor AV, 3d werk voor mode, product en ruimtelijk ontwerpen, storytelling voor animatie en illustratie, foto’s voor fotografie etc.) We verwachten echter niet dat je (technische) professionele producten aflevert. Als je dit niet in je portfolio kan laten zien, dan raden we je aan om in één van de twee opdrachten meer vakgericht in te vullen.  

TAAL 

Als je ervoor kiest om tekst te gebruiken, mag dit in het Nederlands of Engels. 


HOE PRESENTEER EN UPLOAD JE JOUW WERK?
 

Creëer een digitaal document met een duidelijk overzicht van je werk (misschien d.m.v. nummering van het werk) en voeg de documentatie van je proces toe (tekst en afbeelding). Dit moet allemaal in 1 bestand.  Je kan links naar video’s en websites apart invoeren op je intake pagina, maar plaats de links ook in je portfolio. Voeg je naam en onderdeel toe aan de titel van het bestand.  

Bijvoorbeeld: JANJANSEN_PORTFOLIO.PDF 
Max bestand grootte: 50 MB
De toegestane bestandformats: Powerpoint of PDF.  

VIDEO 

Als je een video maakt en je kiest ervoor om jouw media via een extern platform te delen (zoals Vimeo of Youtube), zorg dan dat de link werkt, dat er geen password of verloopdatum is om de video te kunnen zien. Als we er niet bij kunnen, zal er niet naar gekeken worden en zal de opdracht niet worden beoordeeld.  

Houd er rekening mee dat de assessoren beperkte hoeveelheid tijd hebben voor elke toelating en dus niet hele lange video’s of vele verschillende video’s kunnen bekijken. Als je meerdere video’s of video’s langer dan 5 min wilt laten zien, bijvoorbeeld als je toelating doet voor Audiovisual Design of Animatie, adviseren we je om een showcase/trailer te maken waarbij je een compact overzicht van je videowerk toont. Op deze manier heb je ook zelf in de hand wat de assessoren te zien krijgen i.p.v. dat de assessoren zelf door je video’s scrollen en misschien de belangrijke delen missen.  

WEBSITES 

Als je een online omgeving hebt gecreëerd voor portfolio, zorg dan dat je ons de directe link naar de juiste pagina doorgeeft. De assessoren zullen niet door websites browsen en zoeken, hoe geweldig ze ook mogen zijn.  Als je online database gebruikt, check dan ook hier of de link die je ons stuurt direct naar de juiste plek gaat en de opdrachten zichtbaar en herkenbaar zijn.   

MEDIA DIE WE NIET ACCEPTEREN 

We accepteren geen Google docs links, dropbox links, Words bestanden, vele lossen afbeeldingen, bestanden groter dan 50MB, zipfiles, We Transfer of andere manieren waarbij wordt gevraagd jouw werk te downloaden.