Alumni

Alumni Work: Astrid Piepers

Wed 26 Apr

Astrid Piepers heeft een bijzondere weg afgelegd in haar professionele ontwikkeling. Ze begon haar opleidingstraject aan een land- en tuinbouwschool, maar merkte al gauw dat haar passie ergens anders lag. Na het afronden van haar mbo-opleiding Media Management aan het Grafisch Lyceum Rotterdam ontdekte ze haar passie voor evenementen en begon ze als stagiaire marketing bij Theater Zuidplein. Na die stage besloot ze om een vervolgopleiding te starten. Ze ging op zoek naar een creatieve opleiding, en zo kwam ze bij de Willem de Kooning Academie terecht, waar ze de opleiding Leisure en Events Management volgde.

Haar tijd op de Willem de Kooning Academie was intensief, met meer focus op theorie dan wat ze gewend was van haar mbo-opleiding. Toch heeft ze enorm veel geleerd tijdens haar opleiding en heeft ze veel waardering voor de vraaggerichte begeleiding van de docenten: “De combinatie van praktijk en theorie heeft er voor gezorgd dat ik heel veel inzicht heb gekregen in het werkveld. Ik heb door stages en projecten veel praktijkervaring opgedaan, waar ik de theorie van de lessen direct kon toepassen en zo ook kon zien wat werkt en wat niet”, vertelt Astrid.

Een voorbeeld van een project is er een die Astrid uitvoerde tijdens de laatste lockdown; het organiseren van een demonstratie in de vorm van een ‘fietsrave’ om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid onder jongeren tijdens te lockdown: “Ik heb bij het schrijven van dit projectplan verschillende partijen, zoals politie, GGD, brandweer en gemeente betrokken. Dat maakte het heel interessant voor mij. Uiteindelijk heeft het project veel perspubliciteit gekregen en heb ik met het project echt impact gemaakt. Dat geeft mij veel energie.” Meer over dat project lees je hier.

Tijdens haar afstudeerproject aan de Willem de Kooning Academie schreef Astrid een scriptie over de verhuizing van Theater Zuidplein naar een nieuw theater. Ze onderzocht de toegevoegde waarde van congressen en schreef daar een advies over, wat van grote waarde was voor de afdeling Partners & Evenementen waar ze nu inmiddels werkt: “In mijn huidige functie bij Theater Zuidplein ben ik verantwoordelijk voor alle zakelijke aanvragen. Het leukste hieraan vind ik het overbrengen van kennis, het prikkelen en inspireren van mensen en de mogelijkheid om samen met verschillende partijen een bijzondere ervaring creëren.”

Een van de waardevolste dingen die ze heeft geleerd tijdens de studie is de kennis om te kunnen onderzoeken waarin ze geïnteresseerd is.

Verder geeft Astrid aan dat ze veel onderzoek en organisatie skills heeft geleerd tijdens de projecten als onderdeel van de studie. “Ik raad alle LEM studenten aan om een bijbaan te zoeken in de sector. Door tijdens je studie te blijven werken, kan je alles wat je leert op school zien en toepassen in de praktijk. Dit heeft mij heel erg geholpen om concepten, theorieën en casussen beter te begrijpen”, aldus Astrid.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? De afdeling van Astrid bij Theater Zuidplein is momenteel op zoek naar een stagiair(e) eventmanagement. Ga voor meer informatie over de vacature naar de website van Theater Zuidplein.