Portfolio Course S

Vergroot, verbreed je portfolio  

 

Get ready for the Academy!

This course is in Dutch.
For a course in English please choose International Portfolio Course L.

Wordt tweemaal per jaar aangeboden

9 woensdagavonden, 18:00 - 21:30 uur

Start na de eerste Open Dag in november en na de tweede Open dag in februari

  • keuze uit twee introductieopdrachten
  • werken aan een sterk portfolio
  • workshops
  • lessen idee-ontwikkeling en beeldend onderzoek
  • twee korte colleges vormgeving met opdrachten die aansluiten op de praktijklessen
  • praktijkopdracht vakrichting
  • portfolioadviesgesprek
  • studievoorlichting
  • bij een succesvolle afronding ontvangt de deelnemer een certificaat

Investering: 350 euro, inclusief dummy en materiaal

Je bent open en nieuwsgierig. Je hebt al een portfolio opgebouwd en je weet voor welke vakrichting je gaat. Je weet wat je wilt. Je wilt een ijzersterke portfolio waarmee je iedereen overtuigd van jouw talent. Leer in onze Portfolio Cursus S in negen woensdagavonden hoe je procesmatig werkt en betere ideeën kan ontwikkelen.

Ontdek hoe je vanuit jouw fascinaties tot creatieve oplossingen komt. Leer te reflecteren op je werk, kritisch te zijn op jezelf en maak je beste werk ooit. Bouw aan een overtuigend portfolio en wees goed voorbereid op het toelatingsgesprek.

Een CURSUS S is geen garantie voor toelating maar biedt je de mogelijkheid in korte tijd je portfolio een boost te geven.

Wat leer je bij de Portfolio Course S?

De CURSUS S bestaat uit twee delen:

A / van geleid / IDEE-ONTWIKKELING EN BEELDEND PROCES  EN WORKSHOPS

Het eerste dag van de cursus begint met de keuze uit twee introductieopdrachten. Daarna werk je verder aan jouw beeldende interesse en fascinatie aan de hand van zelfgekozen opdrachten met behulp van meegebracht werk. Je maakt kort kennis met procesmatig werken en de manier van lesgeven op de academie. De nadruk in het eerste deel van de cursus ligt op  korte oefeningen, opdrachten en creatieve strategieën, om met behulp daarvan te komen tot originele visuele oplosssingen  van een hoge visuele kwaliteit. Idee-ontwikkeling en het creatieve proces spelen daarbij de hoofdrol naast workshops. Hoe kun je jouw ideeën verder ontwikkelen en op verschillende creatieve manieren uitwerken? Je doet beeldend onderzoek, waarin jouw persoonlijke fascinatie naar voren komt. Techniek is daarbij een middel, geen doel. De nadruk ligt op ‘learning by doing’. Er worden in het begin van de cursus korte introductielessen gegeven in de vorm van workshops gegeven. Tijdens de lessen gebruik maken van computers en 'gratis' printen.

Om je referentiekader te vergroten, bouw je zelfstandig een beeldbank op met inspiratiebronnen uit de wereld van de vormgeving, design en beeldende kunst. Ben je in staat gebruik te maken van ideeën die je tegenkomt? Kun je deze op verschillende manieren uitwerken en met  verschillende materialen? Zie je andere beeldende mogelijkheden en oplossingen?

B /naar zelfstandig / KEUZE VAKSTUDIE

In het tweede deel van de cursus,komt de nadruk steeds meer op zelfstandigheid te liggen. Je maakt dan ook je keuze voor een vakstudie. In deze lessen werk je aan een praktijkopdracht binnen de door jou gekozen vakstudie. In die opdracht pas je toe wat je in het eerste deel van de cursus bent tegengekomen en hebt geleerd. Ondertussen werk je aan het samenstellen van je portfolio. De toelating vindt buiten de lessen plaats. Je moet je hiervoor zelfstandig aanmelden

Algemene Voorwaarden

Useful link: Portfolio-checklist

Get ready for the Academy!