News

In Memoriam: Robin van ’t Haar (1974-2019)

Willem de Kooning Academy
Fri 29 Mar

It is with great dismay and sadness that we have learned that our former colleague and teacher (2011-2019)

Robin van 't Haar

has passed away on March 28th, 2019. We wish his family and closest ones a lot of strength during this sad and difficult time.

Staff, students and alumni,
Willem de Kooning Academy, Rotterdam University of Applied Sciences

Jeroen Chabot, directeur WdKA:

"Op indrukwekkende wijze heeft onze collega Robin van ’t Haar enige weken geleden afscheid genomen van zijn collega’s. Temidden van familie, vrienden en collega’s en met zijn werk als beeldend kunstenaar als referentie, kon de overgang van dit leven naar een volgend station op waardige en voor hem passende wijze gebeuren.

Vorige week donderdag is Robin daadwerkelijk aan zijn volgende reis begonnen. Vandaag “vaart hij uit”.

Onze gedachten zijn bij zijn vrouw en kinderen en ook bij collega’s en studenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving, waar Robin vanaf 2011 lesgegeven heeft totdat een nare ziekte hem veel te vroeg bij ons vandaan haalde.

Wij herinneren ons Robin als een authentieke, bedachtzame en betrokken docent en kunstenaar, die altijd op zoek was naar de juiste vorm om iets uit te werken. Hij verbond zijn werk met zijn persoonlijke leven en heeft dat ook doorgetrokken naar zijn laatste levensfase waarin hij dierbaren en collega’s heeft meegenomen om het samen met hem te dragen. Leven en kunst was een geheel voor hem."


Launch of Rotterdam Culture Campus in 2022

Willem de Kooning Academy
Check this out

Start of the Academic Year

Willem de Kooning Academy
Check this out

Coronavirus Update for Application Candidates

Willem de Kooning Academy
Check this out