News

Job opportunity - Project leader change and optimization processes and systems

Mon 3 Apr

At the moment we are looking for:

Project leader change and optimization processes and systems (0.8-1.0 fte) (interim position)


 

Wil jij ons managementteam ondersteunen bij de verandering die nodig is om nu en in de toekomst hoogwaardig kunstonderwijs te kunnen geven met gemotiveerde en betrokken professionals? En kan jij het team en de directie ondersteunen bij het ontwikkelen van een heldere visie hoe de inrichting van de organisatiestructuur, systemen en processen kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelen? Dan heeft Hogeschool Rotterdam voor jou de ideale opdracht.

Wat ga je doen?

De Willem de Kooning academie is op zoek naar een projectleider met ervaring in organisatieverandering en in het professionaliseren en verbeteren van systemen en processen. De uitkomsten van een onderzoek naar sociale veiligheid en een bezuinigingsopgave maken een andere manier van werken, waarbij transparantie en efficiëntie belangrijke pijlers zijn, meer dan ooit noodzakelijk. Hier zijn de eerste stappen reeds in gezet. In jouw rol ondersteun je het management in deze verandering en maak je een advies voor een andere toekomstgerichte organisatiestructuur met heldere processen en communicatielijnen, die een efficiënte aansturing en samenwerking ondersteunt. De opdracht is om de organisatie en bedrijfsvoering optimaal aan te laten sluiten bij ons interdisciplinaire kunstonderwijs. De huidige systemen doen dit onvoldoende. Daarom maakt advies over het gebruik van (andere) systemen en het verbeteren en versimpelen van de (administratieve) processen een groot onderdeel van uit van de opdracht. Evenals het verbeteren van de kwaliteitscyclus, om een goede uitvoering en continue verbetering van de processen te borgen. Het goed luisteren naar de behoefte binnen de organisatie en daarmee het creëren van draagvlak is hierbij een voorwaarde voor succes.

Als projectleider maak je deel uit van het brede MT, dat bestaat uit de directeur, de onderwijsmanagers, manager stations, business controller, hoofd bedrijfsbureau, hoofd communicatie en de HRM Business Partner. Je sluit aan bij de overleggen, informeert over de voortgang en legt verbetervoorstellen ter besluitvorming voor. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur.

Ben jij wie we zoeken?

De Willem de Kooning academie is op zoek naar een kandidaat die met alle stakeholders en partijen binnen de organisatie goed kan samenwerken om zo een goed beeld te krijgen van de behoefte van de organisatie en draagvlak voor de veranderingen te krijgen. Iemand die vanuit visie en ervaring de academie met een verfrissende blik verder brengt in haar ontwikkeling naar een professionele en transparante organisatie met heldere en eenvoudige (administratieve) processen. Die ervoor zorgt dat deze processen worden geïmplementeerd, dusdanig dat ze zijn opgenomen in de kwaliteitscyclus en iedereen diens rol en verantwoordelijkheid kent en pakt. De ideale kandidaat is in staat om de veranderingen voor de organisatie zichtbaar te maken en de urgentie ervan te benadrukken.

Verder beschik je over:

 • Ruime ervaring met verandermanagement, het inrichten van organisatiestructuren en het optimaliseren van processen.
 • Kennis van en ervaring met het organiseren van een kwaliteitscyclus, het regisseren en borgen van procesinnovatie- en verandertrajecten.
 • Goede kennis van ICT en systemen.
 • Uitstekende communicatie vaardigheden, waarbij je je ook in het Engels uitstekend uit kunt drukken.
 • Bij voorkeur ervaring, doordat je een betekenisvolle bijdrage hebt geleverd, of aantoonbare interesse in hoger kunstvakonderwijs.
 • Minstens zo belangrijk als je ervaring en kennis zijn je persoonlijke vaardigheden en talenten:
 • Strategisch denkvermogen.
 • Goed kunnen luisteren en (noodzaak voor) veranderingen helder kunnen uitleggen.
 • Innovatief en verbindend.
 • Resultaatgericht: doelstellingen vertalen naar concrete activiteiten.
 • Open, zakelijk, transparant en integer.

Wat bieden wij jou?

We bieden je:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van de opdracht (12 maanden).
 • Afhankelijk van ervaring een salaris tot maximaal €6.579, 22 bruto fulltime per maand (schaal 13).
 • 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

De mogelijkheid bestaat om de opdracht op inhuurbasis te verrichten.

De academie

De Willem de Kooning academie is een - internationaal - toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure en art education. De academie staat voor grensverleggend kunstonderwijs, waarbij verbanden met maatschappelijke partners én onderwijspartners (RASL) invulling geven aan een academie die haar eigen grenzen voortdurend ter discussie stelt. Naast kunstonderwijs biedt de academie ook economisch onderwijs gericht op ondernemerschap in de creatieve industrie. De missie en visie van de WdKA zijn gericht op het ontwikkelen van nieuwe opvattingen over relevantie van de kunstenaar, educator, producer of ontwerper. Er is een voornemen om te fuseren met Codarts in een structuur waarbij ook de Erasmus universiteit aan het nieuwe instituut verbonden is. Ook wordt de mogelijkheid om in samenwerking met de gemeente een Cultuur Campus in Rotterdam Zuid te realiseren onderzocht.

Met ongeveer 450 collega’s leiden wij ruim 2500 studenten op.

Locatie

De WdKA is gehuisvest aan de Blaak 10 in Rotterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Procedure

Het sollicitatieproces zal bestaan uit 2 gespreksrondes, waarbij de sollicitatiecommissie bestaat uit een afvaardiging van het management, de medezeggenschap, de coördinatoren en student vertegenwoordigers en zal worden afgerond met een arbeidsvoorwaardengesprek.

Wil je solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en voldoe je aan de eisen? Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 12 april a.s. tegemoet.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elize Nagtegaal, HRM Business Partner, via mail (a.e.nagtegaal@hr.nl) of telefoon (06-28576163)

Soliciteer hier.