Master Design

 

 

 

Over de opleiding:

 

Vanuit hun eigen ontwerpvraag leren studenten aan de Master Design ontwerpend en verdiepend design research doen. Ze reflecteren voortdurend op wat ze ontdekken en dragen hun verhaal uit door storytelling. Met hun design research dragen ze bij aan (eigen) nieuwe praktijken.

De MD-cirkel methodiek

De Master Design heeft een eigen design research-methodiek. De MD-cirkel representeert deze methodiek in methoden en termen. Het curriculum vertaalt de methodiek door in drie leerlijnen en biedt workshops, lezingen en coachsessies.

Studenten komen uit verschillende ontwerpdisciplines. Ze delen tijdens de opleiding het iteratieve onderzoek en het werken met participanten. Studenten vertalen wat ze leren voortdurend door naar hun eigen ontwerpvraag. Kleinere en grotere vragen liggen aan de basis van de onderzoeksmethoden die ze zich toe-eigenen. Ze gaan bijvoorbeeld in gesprek via conversation pieces, proberen ontwerpen uit in hidden design en denken in een research blog hardop na over hun zoektocht. Ze vinden op die manier antwoorden op vragen, waardoor ze keuzes in design research en in hun ontwerpen kunnen maken. Tegelijkertijd ontwikkelen ze een eigen methodiek voor het doen van design research; daarmee positioneren ze zich als expert in hun eigen context.

 

Design Onderzoek
Storytelling
Nieuwe Praktijken

Bijeenkomsten Master Design

(voorheen bekend als Master Design Information and Intervision Meetings)

Kom naar onze bijeenkomsten voor meer informatie en deelname aan het voortraject. Aanmelden voor de Open Dagen is niet nodig, voor de workshops wel en kan via wdka.masterdesign@hr.nl.

Workshop Context en ontwerpvraag:

6 maart 10:00-12:30

In een werksessie met feedback leer je ontwerpvragen formuleren

Feedback Context en ontwerpvraag:

Woensdag 10 april 10:00-12:30

In een werksessie met feedback leer je ontwerpvragen formuleren in actuele contexten

Vragen?

Neem contact met ons op via wdka.masterdesign@hr.nl