logo logo

Stage

Stage

Stage

“Wij zien het als onze missie onze studenten op te leiden tot de creatieve pioniers en producers waar de economie om vraagt en bereiden hen voor op een internationale beroepspraktijk.”

Naast het streven naar een hoogwaardige kwaliteit van onderwijs, let de academie ook op de praktische toepasbaarheid van de bagage die de student meekrijgt. De student leert zelfstandig en in teamverband te werken, kijkt over de grenzen van zijn discipline en heeft via docenten, projecten en de (internationale) stage contact met mensen uit de beroepspraktijk. Zo leert de student wat hij later moet kunnen als beroepsbeoefenaar: conceptueel denken, ideeën praktisch uitvoeren en denkbeelden overdragen.

Stagebureau

Het stagebureau is onderdeel van het Bureau Externe Betrekkingen & Communicatie van de academie en fungeert als intermediair tussen studenten en bedrijven. Het stagebureau geeft advies, informatie en ondersteuning aan studenten, docenten, stagebegeleiders en stagebedrijven. Het stagebureau ontwikkelt het benodigde materiaal, zoals de stagegids en contracten en coördineert de administratieve processen rondom de stage. De belangrijkste taak van het stagebureau is om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen, voor aanvang en tijdens de stage, zicht hebben op wat van hen verwacht wordt.

Let wel: studenten van de academie gaan zelf actief op zoek naar een passende stage en leggen in eerste instantie zelf contact met een stageaanbieder.

Stageperiode

De stage maakt onderdeel uit van het onderwijscurriculum van de opleiding Vormgeving, Docent beeldende kunst en vormgeving (DBKV) en Leisure Management. Studenten gaan op verschillende momenten in hun studie op stage:

Vormgeving
: fulltime stage in het 3e studiejaar (februari t/m juni)
DBKV: oriënterende stage (1e studiejaar), assisterende stage (2e studiejaar), participerende stage (3estudiejaar), LIO-stage (4e studiejaar)
Leisure Management: 84 uur uitvoerende stage / Leisure Experience Factory (LEF) in het tweede studiejaar, fulltime stage in het 3e studiejaar (september t/m januari)
Arts & Crafts: september t/m december 1 à 2 dagen in de week

Stage aanmelden

Wilt u meer informatie over onze stage-activiteiten of heeft u een stagevacature beschikbaar? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe stagebedrijven. U kunt via onderstaande links een aanmeldingsformulier downloaden. Dit formulier kunt u ingevuld aan ons retourneren via wdka.stage@hr.nl. Na goedkeuring van uw vacature plaatsen wij die online en offline op onze vacaturebank. Studenten gaan zelf actief op zoek naar een stageplek en nemen bij interesse direct contact met u op. Voor nadere informatie kunt u van de diverse opleidingen een stagegids voor bedrijven bij ons opvragen.

Een greep uit onze stagebedrijven:

H&M, Hema, Crispin Porter & Bogusky, Ishan Khosla Design, Mexx, Bas Kosters Studio, BNO, Cinekid, Richard Hutten studios, DDB Brussel, IFFR, Philips Design, Eric Elenbaas Agency.

Aanmeldingsformulier studentenvacatures Vormgeving
Aanmeldingsformulier studentvacatures Leisure Management
Aanmeldingsformulier studentvacature DBKV

Stage events

Jaarlijkse organiseren wij voor onze studenten en stagerelaties een stage-event om met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen, portfolio’s te bespreken en het eerste contact te leggen voor een stageplaats.

Portfolioavond
Voor de studenten Vormgeving is dit de jaarlijkse portfolioavond ( 12 oktober 2016). Aanmelden kan via at.wdka.nl/portfolioavond

Stagemarkt
Voor de studenten Leisure Management is dit de jaarlijkse stagemarkt (5 april 2016).
Heeft u interesse in deelname aan de stagemarkt?  Kijk voor meer informatie en aanmelden at.wdka.nl/stagemarkt

Meer  informatie

Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze events of heeft u andere stagegerelateerde vragen? Stuur dan een mail naar wdka.stage@hr.nl. Wij informeren u graag verder en nemen u graag op in ons relatiebestand.