logo logo

Double Degree RASL

Double Degree RASL

Double Degree

Erasmus Universiteit Rotterdam, Codarts en Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam slaan de handen ineen met het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL). RASL ontwikkelt op dit moment onder meer een double degree op bachelorniveau.

Een student die nu een kunstopleiding wil combineren met een universitair programma moet dit zelf regelen. Het Rotterdam Arts & Sciences Lab wil een double degree aanbieden voor studenten met een gericht inhoudelijk en faciliterend programma, deze aanpak is een unicum in Nederland. Uitgangspunt is een vijfjarig programma waarin de student twee bacheloropleidingen aan de Erasmus Universiteit, met Codarts of WdKA kan combineren.

Brug tussen kunst en wetenschap

Vanuit de Erasmus Universiteit werken het Erasmus University College en de International Bachelor Arts and Culture Studies (IBACS) hieraan mee. Het programma daagt studenten uit om een brug te slaan tussen wetenschap en kunst en biedt hen gelegenheid hun diverse talenten te ontwikkelen. Een programma voor de student die niet moet, kan en wil kiezen.

Een RASL student kiest of een Bachelor opleiding bij de Willem de Kooning Academie ( Vormgeving of Autonome Beeldende Kunst incl. fotografie) of een Bachelor opleiding bij Codarts (Richting muziek, met subrichtingen Klassieke muziek, Jazz, Pop en Wereldmuziek)

RASL is een lab waar kunst en wetenschap, studenten en docenten, onderwijs en onderzoek samenkomen, met ruimte voor experimenten en nieuwe samenwerkingsverbanden en verschijningsvormen. Het Lab onderscheidt drie typen experimenten: op het gebied van onderzoek, onderwijsvormen en onderwijsaanbod. RASL streeft naar interdisciplinair onderzoek door de drie partners, met specifieke aandacht voor versterking van de kwaliteit van kunstonderzoek.

Rotterdam

De samenwerking is niet alleen van belang voor studenten, docenten en onderzoekers van de drie partners maar ook voor de stad Rotterdam. RASL versterkt het internationale artistieke profiel van Rotterdam binnen kunst en wetenschap door het verhogen van Rotterdams artistieke praktijken en het verrijken van haar artistieke netwerken. Hiermee geeft het een innovatieve impuls aan artistieke praktijken en netwerken in Rotterdam.

Aanmelden

Double degree studenten dienen zich bij beide instituten van hun voorkeur aan te melden. Let op: ieder instituut heeft eigen, specifieke aanmeldings- en inschrijvingsvoorwaarden:
www.wdka.nl
– www.codarts.nl
– www.eur.nl/euc

Ga naar de Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) website voor meer informatie over onze Double Degree of stel je vragen per mail.