logo logo

Double Degree RASL

Double Degree RASL

Double Degree
Heb je een artistiek of muzikaal talent én zoek je naar verdieping in de vorm van een universiteitsopleiding? Erasmus University Rotterdam (EUR), Willem de Kooning Academie en Codarts bieden de mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren in een vijfjarig Double Degree programma (300 ECTS). Als je de RASL Double Degree volgt behaal je twee bachelor diploma’s: een van de EUR (Bachelor of Arts of Bachelor of Science) en een van Codarts of de Willem de Kooning Academie (Bachelor of Music of Bachelor of Arts).

Voor het kan je in Nederland keizen voor een programma dat een interdisciplinair, verdiepende artistiek karakter heeft. De Double Degree biedt je de mogelijkheid om kennis op academisch niveau te ontwikkelen en tegelijkertijd artistieke vaardigheden te behalen. Na behalen van dit programma ben je in staat om complexe, multidimensionale uitdagingen op te pakken, omdat jij geleerd om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. In jouw artistieke beroepspraktijk zul je kunnen profiteren van de wetenschappelijke kennis die je hebt opgebouwd over kunst, media en cultuur, en vice versa: je theoretisch denkkader wordt gevoed door jouw ervaring als kunstenaar of ontwerper.

Binnen de RASL Double Degree bieden we WdKA studenten twee studiemogelijkheden:
Opleiding Vormgeving of Autonome Beeldende Kunst (klik hier om te zien welke opleidingen hieronder vallen) – International Bachelor Arts and Culture Studies (EUR)

en

Opleiding Vormgeving of Autonome Beeldende Kunst (klik hier om te zien welke opleidingen hieronder vallen) – Liberal Arts & Culture, Erasmus University College (EUR).

Toelatingscriteria
Als je wilt deelnemen aan de Double Degree schrijf je je voor allebei de studies in. Dat betekent dus ook dat je dus voor allebei de opleidingen toegelaten moet worden. Meer informatie over de toelatingsprocedures en toelatingseisen kan je vinden op:
Willem de Kooning Academie
Liberal Arts & Culture, Erasmus University College (EUR)
International Bachelor Arts and Culture Studies (EUR)

Collegegeld
Je betaalt voor de Double Degree maar een keer collegegeld, voor een van de twee opleidingen dus. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van de keuze die je maakt. Erasmus University College heeft een hoger collegegeld dan de opleiding Arts and Culture Studies. Bij EUC betaal je 4000 Euro collegegeld; bij Arts and Culture Studies betaal je 2006 Euro (beiden als EU student).

Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL)
De Double Degree vormt een onderdeel van het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL). Haar missie is om het artistieke profiel van Rotterdam te versterken, door kunst en wetenschap te combineren in relatie tot maatschappelijke vraagstukken.

RASL is een platform waarop kunst en wetenschap, studenten den docenten, educatie en reseearch elkaar ontmoeten. Het moedigt nieuwe vormen van samenwerking en experimentdrift aan. Het lab bestaat uit drie kernelementen: de double degree, gezamenlijk onderzoek en onderwijsinnovatie.

Voor meer informatie over de Double Degree kan je de RASL website bezoeken, of mailen naar doubledegree@rasl.nu.