logo logo

Voltijdstudie DBKV

Voltijdstudie DBKV

Docenten beeldende vakken geven les in tekenen, schilderen, handvaardigheid, textiel, CKV, beeldende vormgeving
en algemene kunstvakken. Ook zijn 
zij vaardig op het gebied van digitale cultuur. Als begeleider van buitenschoolse activiteiten ontwerpen zij educatieve programma’s bij aangeboden thema’s en voeren zij deze ter plekke uit. De docentenopleiding werkt daartoe samen met Museum Boijmans van Beuningen, Villa Zebra, Witte de With, TENT, het Lyceum voor Beeldende Vormgeving en het Thorbecke Voortgezet Onderwijs.

Tijdens je studie ontwikkel je persoonlijke beeldende en artistieke kwaliteiten. Met diverse materialen en technieken werk je aan een eigen beeldtaal. Je ontwikkelt educatief (digitaal) materiaal, onderzoekt het werkgebied binnen en buiten Nederland, en je ontwikkelt projecten voor onder andere binnen- en buitenschoolse educatie en voor media- en kunstonderwijs.

Daarnaast verwerf je didactische en onderwijskundige capaciteiten en theoretische inzichten. De beeldende vakken spelen een grote rol binnen de opleiding, evenals vakdidactiek, onderwijskunde en digitale media-educatie.

Je loopt ieder jaar een stage die je voorbereidt op jouw toekomstige werk op een school of bij een culturele instelling. Ook kun je tijdens een buitenlandse excursie, project of uitwisseling je eigen visie op kunsteducatie testen in een internationaal kader.

Met het afronden van de opleiding verwerf je een volledige bevoegdheid als Docent beeldende kunst en vormgeving. Je kunt lesgeven in het voortgezet onderwijs (vmbo t/m gymnasium), in het MBO en het HBO; je kunt ook als educator aan de slag bij een culturele instelling. Je kunt je uiteraard ook verder ontwikkelen binnen de Master Education in Arts, die wordt gegeven aan WdKA’s Piet Zwart Institute.

 

Proefstuderen Docent beeldende kunst en vormgeving

Vanaf september 2016 kun jij je aanmelden voor het proefstuderen via de proefstudeerwebsite

Donderdag 23 februari 2017 (Aanmelden 13 dec 2016 t/m 14 feb 2017)

Dinsdag 21 maart 2017 (Aanmelden 15 feb t/m 13 mrt 2017)

Donderdag 1 juni 2017 (Aanmelden 14 mrt t/m 23 mei 2017)

Open avond 6 april 16:00-20:00
Locatie: WdKA, Wijnhaven 61
Programma: doorlopende gesprekken en presentaties