logo logo

Mode

Mode

Bij modevormgeving reflecteren ontwerpers vanuit een creatieve en kritische visie op de actuele ontwikkelingen 
in het modevak en in de maatschappij. Mode gaat over visuele communicatie: hoe communiceren jouw ontwerpen in verschillende mediavormen?

Je leert trends benoemen en ontdekken, en inspelen op de marktbehoeften van consumenten. Door het ontwikkelen van een eigen visie en handschrift voor het modevakgebied leer je het onder- zoeken van vorm, kleur en materiaal. Tijdens je studie werk je aan concrete kledingstukken, collecties en allround presentaties.

Naar aanleiding van het menselijk lichaam leer je onderzoeken hoe mode werkt en hoe je interdisciplinair en crossmediaal collecties kunt ontwerpen. Je leert vorm-geven door het gebruik van 2D en 3D technieken, vaardigheden en beeldstudie, en je ontwikkelt een eigen handschrift binnen de context van women’s wear, men’s wear of fabrics/textiles.

Je leert hoe je je kennis en vakmanschap kunt inzetten om de actualiteit en het grensverleggende of toepasbare van mode in beeld te brengen en dat te presenteren, en hoe je kunt omgaan met disciplines en deadlines. Je studeert daarnaast illustratie, fotografie en digitale media, en neemt deel aan projectmatig onderwijs rondom een centraal modevraagstuk.

Naast ontwerpen neem je deel aan projecten zoals tekenen, dessinontwerpen, fotostyling of mouleren. Gedurende je studie word je beoordeeld op jouw talent, zelfwerkzaamheid, originaliteit en het ontwikkelen van je eigen visie en handschrift binnen het brede vakgebied.

Je kunt je verder specialiseren en profileren door het volgen van minoren. Internationale ervaring doe je op met een stage en/of uitwisselingsprogramma in bijvoorbeeld Parijs, Londen, Antwerpen, Stockholm, Berlijn of New York. Na je studie kun je aan de slag als modeontwerper, dessin-ontwerper, brand visualizer of stylist.