logo logo

Deeltijdstudie DBKV

Deeltijdstudie DBKV

Deze opleiding behoort al jaren tot één van de beste opleidingen van Hogeschool Rotterdam én van Nederland!

Binnen de deeltijd major Docent beeldende kunst en vormgeving kun je kiezen uit drie trajecten:

 • vierjarig deeltijdtraject
  Je dient in het bezit te zijn van een havo/mbo/hbo/bachelordiploma 
of een behaalde 21+ toets. In de parttime studie richt je je op je eigen beeldende én artistieke ontwikkeling, maar verwerf je ook didactische
 en onderwijskundige capaciteiten, 
en theoretische inzichten. Je werk t
in de beroepspraktijk en studeert
 op maandagavond of dinsdag- en woensdagavond en de gehele vrijdag.Let op: je dient net als alle andere toekomstige bachelorstudenten deel te nemen aan onze aanmelding- en toelatingsprocedure.
 • tweejarig zij­instroomtraject
  Je dient in het bezit te zijn van een afgeronde en erkende kunstopleiding. Tijdens je studie ontwikkel je je eigen didactische 
en onderwijskundige kwaliteiten. Contacturen zijn op dinsdag- en woensdagavond en de gehele vrijdag.Let op: je dient deel te nemen aan een speciale toelatingsprocedure. Je meldt je volgens de reguliere manier aan, en ontvangt dan een vragenformulier met een uitnodiging voor een toelatingsgesprek.

 

 • tweedegraads-plus programma
  Je hebt een tweedegraads diploma in tekenen, handvaardigheid en/of textiele werkvormen en staat ook voor de klas. Je wilt graag je werkgebied verbreden en je kennis verdiepen.
  Tijdens dit programma  ga je aan 
de slag met digitale media en digitale media-educatie, hedendaagse kunsttheorie, CKV en het vak ‘beeldproject’ (waarbij de nadruk ligt op concept
 en interdisciplinariteit).
 Als je dit programma wilt volgen,
 en je hebt na juni 1991 een tweedegraads bevoegdheid behaald, dien je het instellingscollegegeld te betalen. Je kunt echter, in overleg met je werkgever, wellicht wél in aanmerking komen voor een lerarenbeurs (zie voorwaarden DUO – IB-Groep).

Na je afstuderen kun je voltijd
en deeltijd aan de slag als cultureel adviseur, docent beeldende vakken, museumdocent, educatief curator, kunsteducatief ondernemer of ontwikkelaar van educatieve producten.