logo logo

Autonome beeldende kunst

Autonome beeldende kunst

Je ontwikkelt jouw talent voor beeldende kunst door een veelzijdige training 
in alle aspecten van het beroep: artistiek onderzoek, conceptontwikkeling, technische vaardigheden, communicatie en presentatie én ondernemerschap
in de kunsten. Daarbij word je ook
 op theoretisch gebied geschoold. Onderzoeksvaardigheden stellen je
 in staat je te verdiepen in de rijkdom van de kunstgeschiedenis en relaties te leggen met het actuele discours in de kunsten.

Middels kwartaalprojecten, waarin alle facetten van het beroep aan bod komen, leer je ook samenwerken en jouw activiteiten organiseren en documenteren.

Je werkt toe naar een persoonlijk artistiek plan dat je inhoudelijk en organisatorisch ontwikkelt met jouw docenten. Je richt je op de internationale kant van het beroep, op de actuele praktijk of op een vervolgstudie op masterniveau.
 Je verdiept je ook in het werken in de openbare ruimte en op de vele nieuwe mogelijkheden van het digitale domein. In de laatste fase van de studie pas je je vakkennis toe op studiegebieden die zijn ontleend aan actuele ontwikkelingen in cultuur en maatschappij.

Je kiest voor een profiel en spitst je tijdens je studie toe op een mogelijke praktijk: autonoom, sociaal of commercieel georiënteerd. Jouw werk vereist veel inzet en behalve talent en grote affiniteit met beeldende uitdrukkingsvormen, óók zowel gevoel voor traditie, als lef om te experimenteren. Internationale werkervaring en scholing kun je opdoen door uitwisselingen met bijvoorbeeld Berlijn, Marseille of Vancouver.

Je kunt na je studie een master volgen, bijvoorbeeld de master Fine Art aan het Piet Zwart Institute.