logo logo

Factsheet

Factsheet

Creating pioneers
“Wij leiden onze studenten op tot de ‘creating pioneers’ waar de economie om vraagt en  bereiden hen voor op een internationale beroepspraktijk. Deze tijd vraagt om hands-on professionals met unieke competenties. De creating pioneer is de aanjager van innovatie in de economie en samenleving. Het is iemand met een internationale blik, iemand die kennis uit verschillende vakgebieden beheerst en deze aan elkaar weet te verbinden. Iemand die over vakmanschap beschikt en tegelijkertijd in staat is waardevolle en innovatieve concepten te ontwikkelen.”

Wat maakt ons uniek?
‣ vooruitstrevend kunstonderwijs, afgestemd op de veranderende, multidisciplinaire beroepspraktijk en de vragen uit de industrie;
‣ ‘state-of-the-art’ faciliteiten (stations) waarin jij centraal staat, en het onderwijs is gericht op jouw behoeften;
‣ maatwerk > wij helpen je om jouw talent zo goed mogelijk te ontplooien en in te zetten;
‣ een interdisciplinaire omgeving, waar je in teams van verschillende richtingen in stations werkt aan het beantwoorden van de vragen van morgen;
‣ samenwerkingsverbanden en uitwisselingsmogelijkheden met meer dan 60 academies, van New York tot aan Shanghai;
‣ onderdeel van de Hogeschool Rotterdam en een sterke band met haven- en mediastad Rotterdam  en de rest van de wereld.

Wij zijn een vooruitstrevende academie. Studenten en partners die willen werken aan innovatieve vraagstukken en met ‘cutting edge’ technieken zijn meer dan welkom!

Welke studies bieden wij aan?
‣ 13 hbo bachelor vakstudies en 5 hbo masterrichtingen;
‣ twee Engelstalige vakstudies (Grafisch ontwerpen en Lifestyle), speciaal voor studenten
met internationale ambities;
‣ een tweejarige Associate Degree Arts & Crafts (hbo opleiding);
‣ Docent beeldende kunst en vormgeving (deeltijd en voltijd);
‣ Leisure Management.

Hogeschool Rotterdam
De Willem de Kooning Academie en haar Piet Zwart Institute vormen samen één van de veertien instituten van Hogeschool Rotterdam. Dat is een van de grote hogescholen in Nederland met ongeveer 33.000 studenten en ruim 3.000 medewerkers. Die zijn verbonden aan 90 opleidingen op de veertien locaties van Hogeschool Rotterdam. Dat lijkt massaal, maar in de praktijk merk je er niet zoveel van: studenten van de bacheloropleidingen en van een aantal masteropleidingen van de Willem de Kooning Academie werken voornamelijk op de locaties Blaak en Wijnhaven; sommige masteropleidingen zijn ondergebracht in ons ateliergebouw aan de Karel Doormanhof. Je kunt veel baat hebben bij de rijke omgeving die de Hogeschool met al haar opleidingen biedt.