logo logo

NL

NL

Onze toelatingsprocedure onderzoekt of je in principe geschikt bent voor deze specifieke vorm van onderwijs en voor een professionele carrière daarna.

Wanneer je voor een studie aan de Willem de Kooning Academie kiest, vul je het WdKA toelatingssformulier’17-18  zo volledig mogelijk in.

Na ontvangst van je toelatingsformulier sturen wij je een uitnodiging voor een toelatingsdag. Tijdens deze dag ga je aan de slag met een tweetal opdrachten en neem je je portfolio mee.

Uiterlijk drie weken na je toelatingsdag ontvang je schriftelijk bericht of je wel of niet bent toegelaten tot de academie. Als je toegelaten bent, is het van belang dat je je ook inschrijft bij DUO – IB-groep via www.studielink.nl
Zorg dat je dit vóór 1 mei doet (ook als je je toelatingsuitslag dan nog niet hebt ontvangen). Na je aanmelding via Studielink krijg je bericht van Hogeschool Rotterdam wat je nog te doen staat om je inschrijving rond te maken.

Naast onze toelatingseisen zijn er een aantal wettelijke voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je dient voor aanvang van je studie in het bezit te zijn van minimaal een MBO-4, HAVO of VWO-diploma (alle profielen zijn mogelijk).
Als je niet voldoet aan deze vooropleidingseisen en je bent vóór 1 oktober 2016 21 jaar of ouder, dan kun je een speciale 21+ test afleggen bij Hogeschool Rotterdam. Hierbij wordt getoetst of je algemene intelligentie een studie op hbo-niveau toelaat. Indien je in aanmerking komt voor deze test, zorg dan dat je je hebt aangemeld bij Studielink vóór 1 mei.

Let op: als je over een buitenlands diploma beschikt, dan dien je ook deel te nemen aan een Nederlandse (NT2) of Engelse (IELTS/TOEFL) taaltest.

Voor meer informatie of vragen over de toelatingsprocedure, collegegeld en andere financiële zaken, kun je contact opnemen met onze studentenadministratie (DEKOONINGOffice). Mail je vraag naar wdka.start@hr.nl of neem telefonisch contact op via 010 794 4631.

Aanmeldprocedure Leisure Management > decentrale selectie vervallen
Leisure Management heeft een eigen aanmeldprocedure. De decentrale selectieprocedure (numerus fixus) voor deze opleiding is vervallen voor studiejaar 2016-2017. De aangepaste aanmeldprocedure vind je hieronder. Let op! Wanneer je je aanmeldt voor de opleiding via Studielink kun je de melding krijgen dat voor deze opleiding een numerus fixus geldt. Deze melding kun je negeren.

Aanmelden en studiekeuzecheck
Meld je vóór 1 mei 2016 online aan via www.studielink.nl. Voor je aanmelding in Studielink heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan tijdig aan via www.DigiD.nl.

Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deelname hieraan is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat minimaal uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Samen bekijken we of de gekozen opleiding voor jou de juiste is en of je ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Bij aanmelding na 1 mei kan dit advies bindend zijn.