logo logo

NL

NL

Onze toelatingsprocedure onderzoekt of je in principe geschikt bent voor deze specifieke vorm van onderwijs en voor een professionele carrière daarna.

Wanneer je voor een studie aan de Willem de Kooning Academie kiest:

  • download je hier het WdKA toelatingssformulier_16-1
  • vul je het formulier zo volledig mogelijk in en stuur je het op naar:
    Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam
    Postbus 1272
    3000 BG Rotterdam

Na ontvangst van je toelatingsformulier sturen wij je een uitnodiging voor een toelatingsdag. Tijdens deze dag ga je aan de slag met een tweetal opdrachten en neem je je portfolio mee.

Uiterlijk drie weken na je toelatingsdag ontvang je schriftelijk bericht of je wel of niet bent toegelaten tot de academie. Als je toegelaten bent, is het van belang dat je je ook inschrijft bij DUO – IB-groep via www.studielink.nl
Zorg dat je dit vóór 1 mei doet (ook als je je toelatingsuitslag dan nog niet hebt ontvangen). Na je aanmelding via Studielink krijg je bericht van Hogeschool Rotterdam wat je nog te doen staat om je inschrijving rond te maken.

Naast onze toelatingseisen zijn er een aantal wettelijke voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je dient voor aanvang van je studie in het bezit te zijn van minimaal een MBO-4, HAVO of VWO-diploma (alle profielen zijn mogelijk).
Als je niet voldoet aan deze vooropleidingseisen en je bent vóór 1 oktober 2016 21 jaar of ouder, dan kun je een speciale 21+ test afleggen bij Hogeschool Rotterdam. Hierbij wordt getoetst of je algemene intelligentie een studie op hbo-niveau toelaat. Indien je in aanmerking komt voor deze test, zorg dan dat je je hebt aangemeld bij Studielink vóór 1 mei.

Let op: als je over een buitenlands diploma beschikt, dan dien je ook deel te nemen aan een Nederlandse (NT2) of Engelse (IELTS/TOEFL) taaltest.

Leisure Management

Meld je direct aan via Studielink.nl, dan ontvang je een uitnodiging voor onze selectieprocedure.

Voor meer informatie of vragen over de toelatingsprocedure, collegegeld en andere financiële zaken, kun je contact opnemen met onze studentenadministratie (DEKOONINGOffice). Mail je vraag naar wdka.start@hr.nl of neem telefonisch contact op via 010 794 4631.