logo logo

Bart Siebelink tweemaal uitgeroepen tot categorie-winnaar De Groene Camera

Bart Siebelink tweemaal uitgeroepen tot categorie-winnaar De Groene Camera

Zaterdag 18 maart zijn uit ruim 6000 inzendingen de twee finalefoto’s van Bart Siebelink beide uitgeroepen tot categorie-winnaar van de wedstrijd De Groene Camera (die een aanvulling vormt op de welbekende Zilveren Camera). Een mooie prestatie, vooral omdat de juryleden aangaven te hebben gelet op creativiteit: “We hebben behoorlijk wat slaapverwekkend mooie clichébeelden van ijsvogels, mistige landschapjes en in de ochtendnevel burlende edelherten terzijde geschoven”, verzuchtte een jurylid na afloop.

De bovenste foto getiteld ‘Aquarel’ toont een kokmeeuw, gefotografeerd tijdens het geven van een workshop in de Amsterdamse grachten (winnaar categorie Stadsnatuur). De jury gaf als commentaar:  “Prachtige kleurrijke weerspiegeling en toevalstreffer. Het lijkt bijna getekend door de monochrome, bijna 2D kleurvlakken, als een Ravensburger inkleurplaat. (weet alleen niet of fotograaf dat als een compliment ervaart ;-), met daarbij de mooie – bijna getekende – cirkels rondom de meeuw.”

De onderste getiteld ‘Broeders en Zusters’ toont kikkervisjes van verschillende ouders en is gemaakt in de vijver bij het huis van Bart Siebelink (winnaar categorie Zoogdieren, Reptielen en Amfibieën). Hierover zei de jury: “Fascinerend beeld, inhoudelijk zowel als vorm. Een beeld boordevol leven, maar toch in rust. Met ook een bepaalde spanning in zich, alsof ze bij het minste geluid plots uiteen zouden zwemmen. Daarnaast bijzondere kleurschakeringen met de pasteltinten.”

Vanaf 1 april t/m 25 juni zullen alle winnende foto’s deel uitmaken van de expositie ‘Natuurfotografie in de lage landen’ van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.