logo logo

RASL onderzoeksprojecten gehonoreerd

RASL onderzoeksprojecten gehonoreerd

RASL onderzoeksprojecten gehonoreerd

Twee onderzoeksprojecten van de Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) hebben een financiering ontvangen ‘om verbindingen te leggen tussen innovatieve kunst- en cultuurpraktijken en wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken’. De projecten zijn gehonoreerd binnen het onderzoeksprogramma Smart Culture – Kunst en Cultuur.

– Binnen het project ‘GAMPSISS: Gameful Music Performances for Smart, Inclusive, and Sustainable Societies’ hebben onderzoekers M. Hamel (Codarts), prof. dr. ir. A. Verbaeck (TU Delft) en prof. dr. C.J.M. van Eijck (Erasmus Universiteit Rotterdam) de relatie tussen gamen en klassieke muziek onderzocht.

– Dr. H.J.C.J. Hitters (Erasmus Universiteit), dr. P.P.L. Berkers (Erasmus Universiteit) en dr. P.W.M. Rutten (lector Creative Business, Creating 010) hebben de duurzame economische, sociale en culturele waarde van lokale live-popmuziek in Rotterdam onderzocht in hun project ‘Staging popular music: sustainable live music ecologies for artists, music venues and cities’.

Naast deze projecten hebben ook dr. Florian Cramer Cramer (lector Creating 010) en prof. dr. Janneke Wesseling (Leiden Universiteit) een financiering gekregen voor hun onderzoeksproject ‘Bridging art, design and technology through Critical Making’. Met de subsidie wordt een vierjarig onderzoekstraject gerealiseerd dat zich richt op de ontwikkeling van het discours rond Critical Making.