logo logo

Communiqué directie

Communiqué directie

Met ontsteltenis en verdriet hebben wij kennis genomen van het bericht dat

Gerrit Jan Vos
Afdelingsdocent en docent Mode aan de Willem de Kooning Academie sinds 2007

op 10 maart 2017 is overleden na een kort ziekbed.

Passie, loyaliteit, artisticiteit, nieuwsgierigheid en eigenzinnigheid zijn kenmerkend voor zowel zijn persoon als zijn werk binnen de Academie. Gerrit Jan was actief in de Academie met een grote interesse in andere afdelingen, was betrokken bij de veranderingen die we in 2012 hebben ingezet en was met hart en ziel de wereld van mode, ontwerpen en de veranderingen, die zich daar voltrekken, toegedaan. Binnen de wereld van couture was hij een warm pleitbezorger voor meer aandacht voor mannenkleding, hetgeen hij ook in de modeafdeling van de WdKA representeerde.

De masteropleiding aan het Sandberg instituut die Gerrit Jan volgde, betekende een nieuwe oriëntatie op het vakgebied dat hij zo goed kende en waarbinnen hij een gekend ontwerper en pedagoog was. Zijn plotselinge overlijden is ook een schok voor de collega’s van de andere mode-opleidingen in Nederland en de professionals in de mode-industrie.

Wij wensen zijn partner Bart en familie veel sterkte in deze droevige tijd en in de tijden die nog komen gaan.
Wij zullen Gerrit Jan zeer missen.

Medewerkers en studenten Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam