logo logo

KATARINA ZDJELAR WINT DE DOLF HENKES PRIJS 2016

KATARINA ZDJELAR WINT DE DOLF HENKES PRIJS 2016

Katarina Zdjelar is de winnaar van de Dolf Henkes Prijs 2016, die elke twee jaar wordt uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. Juryvoorzitter Alexander Ramselaar maakte op donderdagavond 9 februari tijdens de feestelijke Award Ceremony de winnaar bekend aan het publiek. De jury was onder de indruk over de wijze waarop Zdjelar voortbouwt aan een consistent oeuvre dat zich steeds verder uitkristalliseert. Ze blijft trouw aan haar principes, medium en thema’s en weet keer op keer te overtuigen met werken die raken. Werk van de winnaar en de drie andere genomineerden, Rory Pilgrim, Daan Botlek en Rana Hamadeh is nog tot en met 26 februari te zien in TENT.

Katarina Zdjelar (1979, Belgrado, Servië) studeerde Fine Art aan het Piet Zwart Institute in Rotterdam. Haar werk is vertoond o.a. op de 53ste Biennale van Venetië , ICA Londen, MACBA Barcelona, Stedelijk Museum Buro Amsterdam, Museum Sztuki Lodz, Polen, Busan Biënnale (2016), Metropolitan Museum of Photography Tokyo en TENT Rotterdam.