logo logo

Deelname Product Design aan Meesterlijk Design & Ambacht

Deelname Product Design aan Meesterlijk Design & Ambacht

De derdejaars studenten Product Design hebben afgelopen jaar een kwartaal lang gewerkt met wilgentenentakken en weeftechnieken.  Het bedrijf van der Leeden manden was de inspiratie voor de projecten. Het oer-Hollandse ambacht mandenvlechten was het uitgangspunt en zorgde voor nieuwe producten, richtingen, inspiratie en interpretaties.
Vijf studenten zijn geselecteerd om hun werk te tonen tijdens de beurs Meesterlijk Design & Ambacht, op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

Op 25, 26 en 27 december tussen 12u en 15u, is er op Meesterlijk een mandenvlechter aanwezig die live aan het werk is. Deze ambachtsman heeft tijdens het kwartaalproject de studenten geïnspireerd en de techniek van het vlechten geleerd.

Met de presentatie wordt het verhaal van de ambacht en het vakmanschap vertelt waarbij het studentenwerk dit verhaal ondersteunt.

Meesterlijk is een jaarlijks event waar vormgevers, producenten, mode-ontwerpers, fooddesigners en vaklieden hun passie voor design en ambacht tonen aan een groot publiek.

Meesterlijk- Design en Ambacht
Openingstijden: 12 tot 18 uur
Entree: 10,- euro / tickets aan de kassa (1 ticket is geldig voor alle locaties’).
Kinderen tot 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.
Locatie: Westergasfabriek (Zuiveringshal & Machinegebouw)